Nakon Obame

Hakeri upali na stranicu američke vojske

Sci-Tech / Flash | 09. 06. 2015. u 06:24 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svega nekoliko sati po govoru predsjednika SAD Baracka Obame o sigurnosti na internetu, oborena je službena prezentacija američke vojske. Odgovornost za cyber napad preuzela je hakerska grupa koja podržava sirijsku vladu.

"Hakirano od strane sirijske elektronske vojske, prestanite da trenirate teroriste, vaša vlada je korupcionaška i nemojte je slušati", poruke su koje su stajale na službenom siteu američke vojske.

'Sirijska elektronska vojska' je fotografije napada objavila na svom Twitter nalogu, a stručnjaci su naveli da je napad izvršen preko sistema Limelight.

Neposredno po napadu američka administracija je oborila portal vojske, uz navode da su to preventivne mjere kako bi se sačuvala sigurnost povjerljivih podataka, prenosi B92.

Prethodno je Obama na summitu G-7 u Berlinu rekao da Kongres mora nastaviti sa usvajanjem zakona koji reguliraju sigurnost na internetu. "Državni i nedržavni akteri rade sve kako bi upali u poverljive sustave. Moramo biti agresivniji u obrani naših sustava nego što smo sada", naveo je Obama.

Kopirati
Drag cursor here to close