200 GB podataka

Hakeri objavili informacije o 20 tisuća zaposlenika FBI-a

Sci-Tech / Flash | 11. 02. 2016. u 14:27 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što su hakeri tijekom vikenda objavili informacije o deset tisuća zaposlenika Ministarstva domovinske sigurnosti, jučer su objavili podatke o oko dvadeset tisuća zaposlenika FBI-a.

Amerikanci su odmah pokrenuli istragu vezanu uz objavu ovih informacija, a hakeri su s profila na Twitteru @DotGovs poručili kako su se podataka domogli hakiranjem baze podataka Ministarstva pravosuđa te su uz objavu dodali hashtag #FreePalestine.

Peter Carr iz ovog ministarstva za CNN rekao je kako se hakeri nisu domogli privatnih informacija poput broja socijalnog osiguranja i ''ostalih osjetljivih privatnih informacija'', ali su zato objavili imena, titule, brojeve telefona i e-mail adrese više od trideset tisuća ljudi čijih su se podataka domogli, piše Zimo.co.

Dodao je kako će i dalje maksimalno štititi sve privatne podatke svojih zaposlenika, no hakeri su mu brzo odgovorili na Twitteru i poručili kako se ''neće zaustaviti sve dok američka vlada ne prekine svoje veze s Izraelom''.

Prema nekim informacijama, hakeri su se dokopali oko 200GB podataka od 1TB kojima su imali pristup te su objavili samo malo dio materijala kojeg posjeduju (navodno su se dokopali i brojeva kreditnih kartica i vojnih e-mailova), što znači da bi u budućnosti možda mogli objaviti dodatne informacije.

Kopirati
Drag cursor here to close