problemi u obrazovanju

Hadžović: Plaćanje materijalnih troškova je zakonska obveza osnivača škola

Sci-Tech / Flash | 23. 10. 2015. u 14:10 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar prosvjete, znanosti, kulture i sporta Hercegovačke-neretvanske županije (HNŽ) Rašid Hadžović razgovarao je u četvrtak s predstavnicima Udruge roditelja "Naša djeca" o problemima s kojima se susreću djeca i roditelji u procesu obrazovanja.

Predstavnici Udruge "Naša djeca" kao gorući problem istaknuli su pitanje materijalnih troškova, točnije brojne izdatke koje škole prebacuju na djecu, a koje u konačnici uglavnom plaćaju roditelji, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

Ministar Hadžović posjetio je na to kako je plaćanje materijalnih troškova zakonska obveza osnivača škola, te da se, zajedno s predstavnicima općina, odnosno Grada Mostara, treba pristupiti rješavanju toga problema.

Kada je u pitanju nabavka udžbenika s čime roditelji imaju problema na početku svake školske godine, ministar Hadžović istaknuo je kako su o tom pitanju već donesene neke odluke s ciljem uređenja ove oblasti.

Ministar je, također, predstavnike Udruge upoznao s nakanom izrade zakona o udžbenicima te kako Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i sporta HNŽ-a već ima svog predstavnika u radnoj grupi pri Federalnom ministarstvu rada, koje radi na izradi okvirnog zakona o udžbenicima, a koji bi trebao biti osnova za izradu zakona na županijskoj razini.

"Mišljenja sam kako konačno moramo pronaći i trajno rješenje za pedagoške dokumente. Knjižice i svjedodžbe moraju imati definiran izgled koji će udovoljiti, prije svega, obrazovnim standardima", kazao je ministar Hadžović, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close