Radna posjeta

Hadžiomerović u Njemačkoj prikuplja pozitivna iskustva s području obrazovanja

Sci-Tech / Flash | 03. 09. 2014. u 08:35 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar prosvjete, znanosti, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Zlatko Hadžiomerović trenutno boravi u radnom posjetu Saveznoj Republici Njemačkoj, gdje zajedno s drugim članovima izaslanstva iz Bosne i Hercegovine prikuplja pozitivna iskustva u području obrazovanja i učvršćuje suradnju s njemačkom saveznom državom Baden-Wurttemberg.

Kako je priopćeno danas iz Gospodarske komore Grada Mostara, prilikom prvoga dana radnog posjeta ministar Hadžiomerović primljen je u Gradsku vijećnicu i pozdravljen zajedno s izaslanstvom iz Bosne i Hercegovine od strane gradonačelnik Heilbronna Martina Diepgena.

Gradonačelnik je izaslanstvu predočio gospodarski razvoj regije Heilbronn-Franken i kazao kako srž razvoja gospodarstva nosi sustav obrazovanja dualni obrazovni sustav. Gradonačelnik Diepgen kazao je i kako se raduje projektu uvođenja sustava dualnog obrazovanja na područje Hercegovačko-neretvanske županije i još jednom izražava spremnost na suradnju i potporu.

Izaslanstvo je zatim posjetilo strukovnu školu "Christian-Schmidt Schule" u gradu Neckarsulmu, u kojem se između ostaloga nalazi i tvornica tvrtke Audi, te je prilikom posjeta razgovaralo s ravnateljem škole o budućoj suradnji.

Kraj prvoga radnoga dana posjete protekao je u razgovorima s državnim ministrom njemačke savezne države Peterom Friedrichom u prostorijama ministarstva u Stuttgartu.

Prilikom razgovora ministar Hadžiomerović iskazao je želju i dobru volju za suradnjom u području obrazovanja, referirajući se na projekt uvođenja sustava dualnog obrazovanja na područje HNŽ-a. Ministar Friedrich je kazao kako njemačka savezna država Baden-Wurttemberg snažno podupire Bosnu i Hercegovinu, kao i sve zemlje Zapadnog Balkana, u procesu prilagodbe EU standardima u sklopu procesa europskih integracija.

Ministar Friedrich obećao je kako će posjetiti Mostar 2015. godine i tom prigodom potpisati službeni protokol o suradnji.

Kopirati
Drag cursor here to close