Curenje podataka

Guardian: Farage pod lupom istražitelja FBI zbog veza sa Assangeom

Sci-Tech / Flash | 01. 06. 2017. u 13:02 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bivši lider britanskih desničara Nigel Farage je u fokusu američkih istražitelja iz FBI-a, a u sklopu šire istrage o uplitanju Moskve u predsjedničku kampanju u SAD, objavio je ''Guardian'' pozivajući se na dobro upućene izvore.

Farage je privukao pažnju američkih istražitelja zbog veza sa osobama iz Trumpove kampanje i osnivačem Wikileaksa Julianom Assangeom.

Upravo je Assange objavio hakirane mailove Trumpove protukandidatkinje Hillary Clinton, što joj je izravno naštetilo u kampanji.

Wikileaks je pod sumnjom da je preko trećih lica povezan s Rusijom, o čemu je govorio i bivši direktor CIA John Brennan. Farage se susretao sa Assangeom u tom razdoblju.

On nije, piše ''Guardian'' osumnjičen za kršenje zakona, već je samo tretiran kao osoba za koju istražitelji smatraju da bi mogla imati informacije o djelima koja se istražuju. Izvori lista ističu da je Farageova povezanost s ljudima koji su u srcu istrage privukla pažnju i provjerava se u sklopu cijele istrage o utjecaju Rusije na američke izbore.

Kopirati
Drag cursor here to close