Na vrhovima ljestvica popularnosti

GTA V zaradio više nego ijedan film u povijesti

Više od 6 milijardi dolara zarade donio je Grand Theft Auto V od kraja 2013. godine, što je najviše za bilo koji medijski naslov u povijesti, a čak je i lani bio 6. najprodavanija igra u SAD-u
Sci-Tech / Flash | 09. 04. 2018. u 17:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kritizirali su ga da je nasilan, pun seksualnih scena, uvredljiv, ali GTA V od kraja 2013. godine drži se na vrhovima ljestvica popularnosti, a ova je igra i službeno najuspješniji medijski naslov u povijesti, javlja MarketWatch. 

Igra se u proteklih četiri i pol godine prodala u 90 milijuna primjeraka , što je kompaniji Take-Two donijelo zaradu od 6 milijardi dolara. Daleko više od Avatara koji je globalno zaradio 2,7 milijardi dolara ili Titanica koji je donio 2,1 milijardu dolara.

Čak i kad se uračunaju zarade od prodaje DVD-a i streaming servisa, GTA V bi i dalje bio u sigurnom vodstvu, prenose 24.sata.info.

Iako se Super Mario ukupno prodao u više primjeraka, niti jedan naslov nije ni 'primirisao' zaradi od 6 milijardi. Jedan od razloga je i taj što je GTA V i danas privlačan novim igračima, pa je prošlu godinu igra završila na 6. mjestu najprodavanijih naslova u SAD-u.

Kopirati
Drag cursor here to close