Novo ažuriranje

Google Drive postaje punokrvni alat za backup

Sci-Tech / Flash | 15. 06. 2017. u 14:35 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iz Googlea su najavili novo ažuriranje servisa Google Drive koje će postati dostupna 28. lipnja. Od toga dana, ili koji dan kasnije, svim će poslovnim i privatnim korisnicima ovog servisa za cloud pohranu podataka biti za preuzimanje dostupna aplikacija "Backup and Sync".

Kao što i samo ime govori, ova će desktop aplikacija (u izvedbama za Windowse i macOS) omogućiti automatsku izradu sigurnosnih kopija podataka te sinkronizaciju lokalnih i cloud mapa.

Nova će aplikacija imati zadatak da prati promjene u zadanim joj mapama na lokalnim diskovima, te sadržaj istih sinkronizira s mapama u oblaku, na servisu Google Drive.

Ovo je značajna promjena u odnosu na postojeću aplikaciju koja je mogla pratiti i sinkronizirati samo jednu mapu – onu vlastitu, javlja Zimo.co.

Backup and Sync bi mogao tako svojom funkcijom zamijeniti postojeću Google Drive, ali i Google Photos Backup aplikaciju, i biti vrlo korisno rješenje za jednostavnu izradu sigurnosnih kopija podataka u oblaku.

Podsjetimo, svi korisnici Googleovih usluga trenutačno imaju besplatno na raspolaganu 15 GB prostora za pohranu. 100 GB prostora košta 2 dolara, a za 1 TB potrebno je izdvojiti 10 dolara na mjesec.

Kopirati
Drag cursor here to close