City of art

Golubović mladim novinarima: U prvih 30 sekundi ili ste nekog uhvatili ili niste

Sci-Tech / Flash | 30. 07. 2015. u 07:17 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Doajen bh. novinarstva Rinko Golubović na prvim Međunarodnim susretima mladih stvaralaca "City of art - Počitelj studentima iz BiH, Hrvatske i Srbije ukazao je na važnost javnog nastupa.

''Svi ovi mladi ljudi imaju svoje struke, montažeri, kostimografi, redatelji, producenti imat će priliku da budu pitani sve češće i češće neugodna pitanja, jer nažalost i novinarstvo ide u jednom pravcu ''hajmo što više provokacije'', izjavio je Feni Golubović.

Na dva predavanja studentima je otkrio kako da imaju uvjerljiv nastup u što kraćem vremenu i postignu željeni cilj - da promoviraju svoj rad i da ukažu na nešto novo, čime će privući pažnju.

''To je ujedno i ono što novinarima govorim - u prvih 30 sekundi ili ste nekog uhvatili ili niste, jer ako niste gledatelj/slušatelj će otići na drugu radio ili televizijsku stanicu ili portal'' navodi Golubović.

Tijekom predavanja najviše ga je, kaže, impresionirala želja studenata iz regije da upiju i najmanji segment znanja ne samo iz onoga čime se bave, već uopće iz svih globalnih tijekova.

Medijski nastup po njegovim riječima postao je danas gotovo ključan, jer ako nešto medijski nije popraćeno kao da se nije ni dogodilo.

Zbog toga je, ističe Golubović, potrebno da se studenti fokusiraju na samo usavršavanje odnosno da u javnom nastupu imaju koncizne, kratke rečenice, jer ''nitko više ne želi da sluša duga predavanja''.

''Također, moraju poboljšati svoj izričaj to jest glasovno da budu pristojni, kao i da obrate pažnju na izgled od toga kako su se obukli do toga kakav je njihov govor tijela, mimika lica, te što rade sa rukama'' rekao je za Fenu Rinko Golubović.

U organizaciji produkcije "Sve je moguće" Međunarodni susreti mladih kreativaca održavaju se u Počitelju od 25. srpnja do 5. kolovoza. U tom periodu, eminentni profesori iz BiH, Srbije i Hrvatske održavaju radionice iz oblasti filma, likovne umjetnosti, teatra i novinarstva.

Kopirati
Drag cursor here to close