Tvorci Vespe

Gita - robot dizajniran za nošenje namirnica

Sci-Tech / Flash | 01. 02. 2017. u 19:27 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako Piaggio do sada nije bio poznat po predstavljanju novih vrhunskih tehnologija, ovaj je put iznenadio svojom inovacijom u obliku osobnog robota za nošenje prtljage.

Ova talijanska kompanija u Bostonu otvara poslovnicu pod nazivom Piaggio Fast Forward, s fokusom na budućnost mobilnosti, a prvi proizvod kompanije je Gita, robot dizajniran za nošenje stvari poput namirnice i odjeće.

Ideja Gite je da za vlasnike obavlja svakodnevne poslove. Ona je zapravo poput kućnog ljubimca koji slijedi vlasnika dok hoda ili vozi bicikl, a može koristiti i Google mape. Može ponijeti oko 18 kilograma, a maksimalna brzina kretanja koju može doseći je 35 kilometara, piše Zimo.co.

Vespa je postala popularna nakon Drugog svjetskog rata, ali kompanija shvaća da se ne može živjeti od stare slave kad većina sličnih kompanija ulaže milijarde u robote, bespilotne letjelice i autonomna vozila.

Gita je slična drugim robotima koji se pojavljuju na tržištu. Primjerice, Starship Technologies testira robota za dostavu hrane u dva američka grada, a Savioke ima robota koji obavlja dostavu u nekim hotelima.

Cijena i datum prodaje za sada nisu objavljeni, a veliko predstavljanje Gite zakazano je za 2. veljače, kada bismo trebali saznati više o ovom neobičnom robotu.

Kopirati
Drag cursor here to close