Reciklaža

Galaxy Note7 vrijedi milijune i kada se baca

Sci-Tech / Flash | 20. 07. 2017. u 10:22 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Samsung je izdao priopćenje u kojemu je objasnio što namjerava učiniti s preostalim primjercima prošlogodišnjeg Galaxy Notea7. Svi do jednoga će završiti na reciklaži, ali će najprije s njih poskidati sve što vrijedi.

Prema Samsungovoj procjeni trebali bi dobiti više od 157 tona zlata, srebra, kobalta i bakra. Također prešu će izbjeći i pojedine komponente koje su ispravne i koje bi mogle poslužiti za servisiranje aktualnog Galaxy Note Fan Edition modela, javlja Bug.hr.

Samsung će tako zadržati OLED panele, memorijske poluvodiče i senzore kamera. Osim što će dio ovih komponenti služiti za možebitni popravak aktualnog modela, Samsung višak namjerava prodati dalje budući da je Fan Edition stigao u tek 400.000 primjeraka.

Podsjetimo, aktualni model jeste nastao iz povućenih Notea7, ali isti nisu bili prethodno korišteni niti su njihova originalna pakiranja bila otvarana. Iz originalnog pakiranja po prvi put su izvađeni tek po povratku u Samsungove proizvodne pogone radi zamjene baterije i instalacije novijeg softvera.

Iz Samsunga poručuju kako će cijeli proces reciklaže biti eco-friendly, odnosno kako neće biti štetnog utjecaja po okoliš.

Kopirati
Drag cursor here to close