LDA Mostar

Finalni međunarodni događaj o obnovi kulturnog nasljeđa

Međunarodni događaj „Obnova nasljeđa: novi život za napuštene industrijske, vjerske, vojne ili javne zgrade“ okupit će najmanje 95 sudionika sa Zapadnog Balkana i Europske unije,
Sci-Tech / Flash | 25. 05. 2020. u 16:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Finalni međunarodni događaj „Obnova nasljeđa: novi život za napuštene industrijske, vjerske, vojne ili javne zgrade“ organiziran u okviru projekta CLINK – Kulturno nasljeđe kao spona različitosti Europe, održat će se online 28. svibnja, 2020. godine od 12 do 14 sati.

Umjesto u Mostaru, Bosna i Hercegovina, kako je ranije planirano, s obzirom na sigurnosne mjere koje su posljedica pandemije COVID19, ovaj će događaj, u organizaciji projekt lidera Agencije lokalne demokracije Mostar, biti otvoren za javnost putem sljedećeg linka:

Međunarodni događaj „Obnova nasljeđa: novi život za napuštene industrijske, vjerske, vojne ili javne zgrade“ okupit će najmanje 95 sudionika sa Zapadnog Balkana i Europske unije, kao i međunarodne sudionike, uključujući predstavnike kulturnih aktera (državnih i nedržavnih), stručnjake za nasljeđe, lokalne vlasti, arhitekte, organizacije civilnog društva i grupe mladih, radi dijeljenja iskustava i rasprave o pametnoj restauraciji, obnovi ili preobrazbi mjesta kulturnog nasljeđa kao što su napušteni industrijski, vjerski, vojni ili javni objekti.

Cilj ovog događaja je okupiti kulturne aktere iz partnerskih zemalja i otvoriti dijalog o inovativnim praksama u svrhu podizanja svijesti o kulturnom nasljeđu kod šire javnosti, s fokusom na mlade. Događaj će pružiti priliku lokalnim akterima i međunarodnim sudionicima da obogate svoje znanje i podijele svoja iskustva u području očuvanja i svijesti o kulturnom nasljeđu.

Ovaj međunarodni događaj posljednja je aktivnost projekta CLINK – Kulturno nasljeđe kao spona  različitosti Europe s ciljem podizanja svijesti o povezanosti kolektivnog kulturnog nasljeđa u tapiseriji bogate i raznolike europske kulture. Projekt implementira 10 partnerskih organizacija iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Francuske, Grčke, Srbije, Crne Gore i Albanije, a podržan je kroz program Europske unije Europa za građane.

Ovaj međunarodni događaj bit će održan na engleskom jeziku.

Kopirati
Drag cursor here to close