Elektronski dnevnik

Fakultet iz Mostara implementira projekt ''e-Medrese''

Sci-Tech / Flash | 05. 03. 2014. u 12:02 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstavnici Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i Fakulteta informacijskih tehnologija iz Mostara danas su u Sarajevu potpisali ugovor o implementaciji elektronskog sustava u svim medresama na području IZ u BiH, pod nazivom "e-Medrese".

Elektronski sustav predstavlja aplikacijski software i namjenski je razvijen za potrebe digitalnog vođenja pedagoške administracije i evidencije u medresama.

Ugovor su potpisali Amir ef. Karić, rukovoditelj Vjerskoprosvjetne službe Rijaseta i v.d. dekana Fakulteta informacijskih tehnologija Jasmin Azemović.

''Uvođenje elektronskog sustava, koji sadrži i elektronski dnevnik, ali i brojna druga informacijska rješenja koja će pomoći učenicima, roditeljima, nastavnicima i menadžmentu medresa u razmjeni informacija i obrazovnih sadržaja, predstavlja veliki inovativni iskorak u obrazovnom sustavu BiH i prati suvremane trendove unutar europskog obrazovnog sustava'', kazao je Karić.

On je dodao da Medrese nude kvaliteno i široko obrazovanje, vodeći brigu o odgoju učenika i njihovom usmjeravanju ka pozitivnim vrijednostima.

''U BiH djeluje šest medresa po jedinstvenom nastavnom planu i programu rada koji donosi Rijaset Islamske zajednice. Nastava se odvija u 91 odjeljelu za 2.540 učenika. Zajednički nastavni plan sadrži pet područja - vjersko, jezičko, društveno, prirodno-matematičko i multidisciplinarno na kojima se izučavaju 24 nastavna predmeta u redovnom procesu'', kazao je Karić.

Do kraja tekuće školske godine u svim medresama započet će se sa testnom fazom primjene aplikacije u odjeljenjima prvih razreda. Nakon testne faze planirano je da se do početka sljedeće školske godine sustav počne koristiti u svim odjeljenima.

Kopirati
Drag cursor here to close