nije ni skupo

Facebook oglašavanje u BiH: S 1,4 milijuna korisnika predstavlja neiskorišten potencijal

Sci-Tech / Flash | 18. 11. 2015. u 07:08 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na seminaru "Marketing i komunikacije na društvenim mrežama", koji se održava u Sarajevu, istaknuto je da su društvene mreže danas potrebne svima te da u BiH već ima 1,4 milijuna korisnika Facebooka i da svi koji žele neposredno komunicirati s javnošću moraju tamo biti prisutni.

Predavač Ilija Brajković iz agencije Akcija rekao je da su internet i društvene mreže promijenile način komuniciranja, te da se kompanije i javne ustanove moraju prilagoditi tom dvosmjernom načinu komuniciranja, neki samo zbog promocije, a neki zbog mogućnosti neposrednog informiranja javnosti.

Naglasio je da je najveća pogodnost društvenih mreža vrlo jeftino i ciljano oglašavanje jer sam Facebook ima oglašavački sistem putem kojeg je moguće precizno odabrati ciljanu grupu, npr. muškarci iz Sarajeva od 30 do 35 godina, i samo njima prikazati određeni oglas.

Brajković je pojasnio da su, za razliku od zapadne Europe ili SAD-a, gdje su oglasi na Facebooku puno skuplji, cijene u BiH i regiji niske jer veliki broj oglašivača nije prisutan na društvenim mrežama.

Seminar je organizirala agencija Apriori, a nakon Mostara i Sarajeva sutra će biti održan i u Banjoj Luci.

Kopirati
Drag cursor here to close