Rast popularnosti

Facebook Lite dogurao do 200 milijuna korisnika

Sci-Tech / Flash | 10. 02. 2017. u 11:34 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za korisnike iz zemalja u razvoju Facebook je sredinom 2015. godine predstavio olakšanu inačicu svoje mobilne aplikacije za Android uređaje.

Lite inačica je stigla s osjetno manjim brojem opcija, ali je zato bez problema i radila tamo gdje standardna inačica nije – na područjima sa sporijim internetom npr.

Iako je aplikacija najprije bila zamišljena za korisnike iz zemalja u razvoju Facebook je postepeno omogućio preuzimanje Lite inačice i korisnicima s razvijenog zapada što je do ožujka 2016. rezultiralo sa 100 milijuna aktivnih korisnika na mjesečnoj bazi.

Sada početkom veljače 2017. Mark Zuckerberg je na svom Facebook profilu objavio podatak kako Facebook Lite svaki mjesec ima više od 200 milijuna aktivnih korisnika.

Inače ova aplikacija je u dvije godine svoga postojanja prevalila veliki put – dobila je pinch to zoom opciju, mogućnost uploada više fotografija odjednom, prikaz videa i dr., javlja Bug.hr.

Jedno od Facebookovih istraživanja je pokazalo kako korisnici Lite inačice imaju običaj dijeliti svoje mobilne uređaje s drugim korisnicima.

Stoga je Facebook odlučio u jednoj od narednih nadogradnji pojednostaviti proces prijave i odjave u aplikaciju.

U samom početku Lite inačica je bila dostupna u samo osam zemalja (Bangladešu, Vijetnamu, Nigeriji, Nepalu, Južnoj Africi, Sudanu, Šri Lanki i Zimbabveju), do 2017. godine Lite inačica je postala dostupna u više od 150 zemalja svijeta, uključujući Južnu Koreju, Izrael, Italiju i naravno Hrvatsku.

Kopirati
Drag cursor here to close