Službeno počinje certifikacija

Europski standardi u Domu zdravlja Ljubuški

Ljubuški će prvi u FBiH ući u certificiranje svih usluga u cjelini.
Sci-Tech / Flash | 21. 12. 2017. u 12:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dom zdravlja Ljubuški prvi je dom zdravlja u Zapadnohercegovačkoj županiji koji ulazi u proces certificiranja i akreditiranja, i prvi u FBiH koji će ući u certificiranje svih usluga u cjelini. Svojim potpisima početak procesa certifikacije ovjerili su prim. dr. Srećko Matić, direktor DZ Ljubuški i doc.dr. Ahmed Novo, direktor Agencije za kvalitet i akreditaciju u FBiH (AKAZ).

''Nakon što uspješno okončamo proces certificiranja, to će značiti da Dom zdravlja Ljubuški pruža vrhunsku uslugu za svakog pacijenta. Nadam se da ćemo proces okončati brzo i efikasno uinteresu svih, a posebno u interesu pacijenata zbog kojih sve ovo i radimo'', kazao je prim.dr. Matić prilikom potpisivanja ugovora s AKAZ-om čiji će stručnjaci ocijeniti provedbu standarda kvaliteta u DZ Ljubuški.

Direktor AKAZ-a Ahmed Novo, ističući zadovoljstvo ulaskom DZ Ljubuški u ovaj za pacijente i osoblje bitan proces, istaknuo je činjenicu da se ispunjavanjem ovih standarda ispunjavaju najviši standardi EU.

''U Zapadnohercegovačkoj županiji radili smo na certificiranju ljekarni i timova obiteljske medicine, a sada smo posebno sretni da imamo zdravstvenu ustanovu kakva je dom zdravlja koja prva u FBiH ulazi u certificiranje svih svojih usluga. Posebno je bitno što uovaj proces krećemo u okviru programa prekogranične suradnje INTEREG IPA, jer on podrazumijeva uvođenje europskih standarda, a ono oko čega svi u BiH imamo koncenzus jeste da želimo u Europsku uniju”, kazao je doc.dr. Novo.

Kopirati
Drag cursor here to close