Jasna poruka

Enis Bešlagić u Mostaru: Studentima je dosta torova u kojima žive

Sci-Tech / Flash | 17. 05. 2016. u 10:15 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Studenti žele poslati jasnu poruku da im je dosta torova u kojima žive i žele pokazati da znanje ne poznaje granice, da mi želimo ući u Europsku uniju gdje se ljudi ne dijele na ove i one, nego po onome koliko i što znaš'', rekao je glumac Enis Bešlagić na Youth Speak Forumu koji se održao u Mostaru.

Bešlagić je rekao kako je bitno organiziranje ovakvih foruma za studente. Također  u predavanju koje je održao studentima rekao da je bitno da razbiju predrasude i da se ne dijele po nacionalnoj osnovi.

Foto: Bljesak.info

''Ja ne tražim da netko smatra da su svi trebali biti isti, mislim da je u različitosti naša ljepota . Mi živimo kako živimo, te granice su određene kako su određene, to je pitanje politike, ali ono što je u vama ne smije imati granice'', rekao je Bešlagić koji je nakon govora sa studentima uslikao selfie.





Europski prvak u profesionalnom boksu Damir Beljo je također održao predavanje studentima u kojemu se osvrnuo na svoje životne uspjehe i padove. Rekao je kako je studentima govorio iz srca, te je izrazio nadu da će upravo ovi studenti promijeniti ovu zemlju.

''Dosta se stvari u mom životu dogodilo kroz sport. Ja sam doslovno gladan trenirao, bilo je teških razdoblja u životu, ali ja sam ustao jači'', rekao je Beljo.

Forum je organizirao AIESEC, a na njemu sudjeluje 500 mostarskih studenata sa Sveučilišta i Univerziteta. Osim Bešlagića i Belje kao govornici su najavljeni Semina Ajvaz, te Ivan Rozić.

Kopirati
Drag cursor here to close