Dr.sc. Karsten Dummel

Dummel studentima govorio o diktaturi i slobodnim režimima

Sci-Tech / Flash | 14. 03. 2016. u 13:02 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Direktor zaklade Konrad Adenauer u BiH, dr.sc. Karsten Dummel održao je danas predavanje pod nazivom "Ograničena sloboda – Sloboda govora" na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.

Dummel je o slobodi riječi govorio s dva aspekta i to o diktaturi i slobodnim režimima te o tome kako i na koji način se sloboda riječi može ograničiti.

''Prije, u diktatorskim režimima zakoni su ograničavali slobodu riječi, a danas se to događa ili putem tzv. političke korektnosti ili putem ideologiziranja ili nacionalizama koji se mogu opet dogoditi indoktrinacijom preko političkih stranaka ili nekih drugih struktura'' kazao je.

Usporedivši slobodu medija u Bosni i Hercegovini i Njemačkoj iz koje dolazi, Dummel je kazao se po tom pitanju te dvije zemlje mnogo ne razlikuju.

''U BiH također imate medije koji se nalaze u rukama tzv. medijskih kneževa i oni imaju svoj tendenciozni način izvještavanja. Također, postoji i veliki broj neovisnih medija koji sebi ne dozvoljavaju da se njima upravlja, ali jednostavno opet i tu izvještavanje ide u pravcu koji odrede vlasnici tih medija'' kazao je Dummel, izrazivši potrebu da se stvari moraju nazvati pravim imenom.

Prije predavanja dekan Filozofskog fakulteta Zoran Tomić uručio je Dummelu nagradu za nastavno-stručnu djelatnost i za poseban doprinos promociji Filozofskog fakulteta.

Također, dekan Tomić dodijelio je i povelju zakladi Konrad Adenauer za poseban doprinos promociji Filozofskog fakulteta.

Kopirati
Drag cursor here to close