Potpora Hrvatim iz RH

Dom zdravlja Mostar ima tri nova ultrazvučna uređaja

Potpora Hrvatske Vlade Hrvatima izvan Republike Hrvatske, Domu zdravlja Mostar donijela je tri nova ultrazvučna aparata
Sci-Tech / Flash | 12. 01. 2018. u 11:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostar je dobio tri nova ultrazvučna uređaja realizacijom projekta pod nazivom ''Poboljšanje uvjeta za pružanje primarne zdravstvene zaštite u Domu zdravlja Mostar''.

Naime, sukladno  projektnoj aplikaciji predanoj u svibnju 2017. godine i odobrenoj 12. rujna 2017. godine ugovorom između Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Doma zdravlja Mostar, realizacija je uspješno završena.

Foto: PR Dom zdravlja Mostar

''S obzirom na iznos odobrene potpore i prioritet naših potreba odlučili smo se za kupnju tri ultrazvučna uređaja. Uređaji su nabavljeni i postavljeni na Odjel radiološke dijagnostike, Odjel za zdravstvenu zaštitu žena , te na Odjel za zdravstvenu zaštitu radnika Doma zdravlja Mostar. Ovom nabavkom naša ustanova ispunjava svoje ciljeve poboljšanja uvjeta pružanja primarne zdravstvene zaštite na razini grada Mostara. Naime, liste čekanja na ultrazvučne pretrage su bile duge, te s postojećim kapacitetima nismo imali mogućnosti na odgovarajući način odgovoriti na potrebe naših pacijenata'', navedeno je u priopćenju Doma zdravlja Mostar.

Foto: PR Dom zdravlja Mostar

Kako navode, s novim ultrazvučnim uređajima, povećava se tehnički kapacitet za pružanje pretraga, što predstavlja značajno smanjenje lista čekanja.

''S druge strane novi aparati imaju znatno bolju rezoluciju slike što direktno utječe i na samu kvalitetu analize i nalaza, posebice kad je riječ o prevenciji, koja je ključ pružanja kvalitetne primarne zdravstvene zaštite'', navode u priopćenju.

Foto: PR Dom zdravlja Mostar /
Kopirati
Drag cursor here to close