Znak zahvalnosti

Dodik: Škola u Šamcu zvat će se ''Srbija''

Sci-Tech / Flash | 19. 07. 2014. u 12:23 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da će, kao znak zahvalnosti stanovnika Šamca, škola u Gornjoj Crkvini koja će biti obnovljena donacijom srpske Vlade ubuduće nositi ime "Srbija".

Dodik je zahvalio državi Srbiji i premijeru Aleksandru Vučiću, koji danas boravi u Šamcu i Doboju, za donaciju od dva milijuna KM za ova dva grada, koja su u Republici Srpskoj najviše stradala u svibanjskim poplavama.

On je podsjetio da je i Srbija pretrpjela ogromnu štetu od poplava, ali da ipak ima osjećaj solidarnosti i odgovornosti prema Republici Srpskoj.

"Naš interes je jaka Srbija, zemlja koja je ekonomski i politički najvažnija u regiji i mi cijenimo njen doprinos Daytonskom mirovnom sporazumu", poručio je Dodik u obraćanju stanovnicima Šamca na gradskom trgu i u školi u Gornjoj Crkvini.

On je istaknuo da je šteta od poplava u Republici Srpskoj ogromna, ali da vlast nije prestala pomagati u sanaciji štete na individualnim objektima i ustanovama.

U Šamcu danas borave osim Dodika i Vučića, i premijer Srpske Željka Cvijanović i ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić. Najviši dužnosnici Srbije i Republike Srpske iz Šamca su krenuli k Doboju.

Kopirati
Drag cursor here to close