Mostar

Dodijeljene nagrade za najbolje učenike na županijskim natjecanjima

Sci-Tech / Flash | 18. 05. 2017. u 11:21 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U četvrtak 18. svibnja 2017. godine s početkom u 11 sati u Hrvatskom domu herceg Stjepana Kosače Mostar dodijeljene su diplome i nagrade za učenike koji su postigli rezultate na županijskim natjecanjima u školskoj 2016./2017. godini.

Natjecanja su bila iz svih predmeta, matematike, fizike, hrvatskog jezika, sve oblasti su pokrivene i zato imamo stotinjak nagrađenih, a nagrađuju se prva tri mjesta. Bilo je natjecanje u 30 predmeta za osnovne i srednje škole. većinom su nagrade prigodne knjige i diplome koje će ostati u ugodnom sjećanu, a knjige prate oblasti u kojima su se natjecali kazao je ravnatelj Zavoda za školstvo.

"U ovoj godini imamo što na natjecanjima, što na testiranjima obuhvaćeno oko 1200 učenika. Nagrade će dobiti njih 96, a ovo je jedna tradicija koju provodimo već šestu godinu, čiji je cilj, s obzirom na izuzetno loš status obrazovnog sustava u društvu, dati mogućnost nadarenoj djeci da iskažu svoje znanje i talente u životu. Cilj nam je da ovom promocijom potaknemo njih na bolji i kvalitetniji rad", kazao je Željko Ćorić ravnatelj Zavoda za školstvo Mostar.

''Ove godine smo nastavili tradiciju da osiguramo novac kao nagradu svim našim učenicima. Cilj je promocija kvalitetnih učenika, cilj je da ih dalje motiviramo kroz te nagrade na županijskim natjecanja i da im dokažemo da cijenimo njihov kvalitet i rad, i nadam se da će to biti mladi ljudi koji će donijeti dobro našoj Bosni i Hercegovini'', kazao je Raših Hadžović, ministar obrazovanja, znanosti, kulture i sporta HNŽ.

Kopirati
Drag cursor here to close