Ćorovića kuća

Dodijeljene diplome polaznicima 'Kreativne škole' u Mostaru

Sci-Tech / Flash | 03. 07. 2015. u 11:08 K.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dvadeset učenika iz pet hercegovačkih škola primilo je diplome o sudjelovanju u petodnevnoj Kreativnoj školi, na završnoj prezentaciji i izložbi radova koja je održana u ponedjeljak 29. lipnja u Ćorovića kući u Mostaru.

Učenici škola: Gimnazija "Jovan Dučić" Trebinje, Druga Gimnazija Mostar, Srednja medicinska škola Mostar, Srednja škola Stolac, Srednjoškolski centar "Aleksa Šantić" Nevesinje pohađali su radionice iz prirodnih i društvenih znanosti, te umjetnosti i sporta, koje su vodili profesori s Nastavničkog fakulteta Univerziteta 'Džemal Bijedić' u Mostaru.

Ove aktivnosti su dio projekta PRO|TOK (Pro-tolerancija, pro-obrazovanje, pro-kultura) koji SPKD 'Prosvjeta' Mostar provodi u suradnji sa Nastavničkim fakultetom Univerziteta 'Džemal Bijedić' u sklopu projekta Dijalog za budućnost, koji implementiraju UNDP, UNICEF i UNESCO u partrnerstvu sa Predsjedništvom Bosne i Hercegovine.

Krajnji cilj ovog projekta je doprinijeti dijalogu i širenju mira kroz interkulturalno obrazovanje i proaktivnu suradnju učenika i studenata različitih etničkih zajednica iz ruralnih i urbanih sredina, izgradnji povjerenja i uvažavanju različitosti, te prevazilaženju segregacije u postojećem obrazovnom sustavu.

Projekt će biti okončan u listopadu Festivalom prosvjete, kulture i umjetnosti, točnije posjetom svih učenika Mostaru i Univerzitetu 'Džemal Bijedić' gdje će se održati radionice, predavanja, prezentacije i koncert, te će ovaj festival biti prilika da se učenici upoznaju i druže s vršnjacima iz drugih škola, priopćeno je iz SPKD 'Prosvjeta'.

Kopirati
Drag cursor here to close