Gore od goreg

Djeca sve manje gledaju TV

Sci-Tech / Flash | 12. 12. 2016. u 15:46 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novo istraživanje provedeno u Velikoj Britaniji pokazalo je kako djeca sve više svojeg vremena provode online, a sve manje pred TV-om. Nažalost, djeca su sve ovisnija o pametnim telefonima i tabletima, a njih čak preko 80 posto u Velikoj Britaniji ima pametne telefone u dobi od 12-15 godina.

Istraživanje Ofcoma pokazuje kako britanska djeca u dobi između 5 i 15 godina provedu 15 sati online svaki tjedan - jedan sat i 18 minuta više nego prošle godine. Što se tiče dobrog starog televizijskog programa, ono je palo na 13 sati i 36 minuta tjedno – u odnosu na prošlu godinu to je smanjenje od sat i 14 minuta.

Unatoč tome, 90% djece i dalje općenito ima tendenciju da gleda televiziju svaki dan od 18 do 21h. Tableti su popularni kod djece predškolske dobi, a dvije trećine roditelja s djecom u dobi između 12 i 15 vjeruje kako njihovo dijete ima "dobru ravnotežu" između vremena koje provede ispred ekrana i drugih aktivnosti.

Najviše se online gledaju glazbeni spotovi, crtići i razni isječci. Dječji život je postao digitalan i u to nema sumnje. Pitajte koji put svoje klince znaju li što je to graničar ili pikulanje. Ili im pokažite kako se to radi, neće im škoditi.

Kopirati
Drag cursor here to close