Sveučilište u Mostaru

Diplome u ruke: Održana promocija diplomanata Fakulteta PMOZ

Sci-Tech / Flash | 23. 10. 2015. u 10:09 K.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Promocija 327 diplomanata, 132 magistra struke, 150 prvostupnika, 40 profesora i 5 viših sportskih trenera Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru održana je u petak, 23. listopada u Hrvatskom domu Herceg Stjepan Kosača.

''Danas s radošću uživamo u vašem uspjehu i vjerujem da ima nešto u onoj izreci koja kaže da 'manje uživamo u onome u čemu smo postigli, nego u onome čemu se nadamo'. Uvijek treba sanjati, no postoje i trenutci u kojima treba jednostavno uživati, ovo je jedan takav'', rekao je prof. dr. Mario Vasilj, dekan fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti, te dodao kako treba bit zahvalan svima onima koji su na bilo koji način bili potpora.

Prodekan za nastavu, doc. dr. Ivo Čolak,je istaknuo kako današnji dan ne predstavlja samo kraj školovanja, nego je ovo završetak jednog načina života

''Danas je vaš dan, i prije svega mislim da je tu kruna vašeg višegodišnjeg truda, rada, neprospavanih noći uz knjigu i sada je sve to skoncentrirano u ovih nekoliko minuta kada ćete dobiti diplomu. Vaš planovi, ciljevi, obveze i vaše odgovornosti više neće biti isti, povećavaju se. Diplomu koju ćete dobiti nikada nemojte promatrati samo kao papir, samo kao potvrdu, ona je puno više i pokušajte da širi krug ljudi, da šira društvena zajednica ima korist od nje'', rekao je Čolak.

Marija Kuzmar je, nakon četiri godine studiranja, ponosna vlasnica diplome fakulteta 'Turizam i zaštita okoliša', nakon koje planira dvije dodatne godine obrazovanje, te povratak u svoj rodni Dubrovnik.

''Imam jako lijepa iskustva vezana za školovanje u Mostaru a kao najveću zamjerku fakultetu bi istaknula kako se trebaju, kao fakultet Turizma i zaštite okoliša, više osvrnuti na turizam i unaprijediti jezike. Također kada govorimo o turizmu u Mostaru, on je na niskim granama, a kao osnovni problem bih navela onečišćen grad'', rekla je za Bljesak.info Kuzmar i dodala kako Mostar svakako ima veliki potencijal kad je u pitanju turizam.

Njezin kolega, Ivan Vasilj, također diplomant fakulteta 'Turizam i zaštita okoliša' je jako zadovoljan stečenim znanjem te, kako je istaknuo za Bljesak.info, ga planira koristiti vodeći osobni projekt u Međugorju.

''Dolazim iz Međugorja i već sada imam ideju koju planiram realizirati s ovom diplomom. Projekt je usmjeren na turizam i kulturu i mislim da smo mi idealno podneblje za ovaj fakultet'', rekao je Vasilj.

Džana Džalković je završila fakultet Razredne nastave, smjer Rano učenje engleskog jezika, te se nada kako će u našoj zemlji sa svojim kvalifikacijama uspjeti pronaći zaposlenje.

''Ponosna sam na dosadašnji uspjeh, te ću nakon dodatnog obrazovanja, ostati u našoj zemlji i posao potražiti tu. No svakako, ako to potraje, nije isključen ni odlazak negdje van naše zemlje'', rekla je za Bljesak.info Džalković.

Kopirati
Drag cursor here to close