summit

Digitalne transformacije u regiji

Sci-Tech / Flash | 10. 06. 2016. u 13:09 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Digitalna transformacija je neophodan preduvjet za uspješno poslovanje financijskih institucija i njihovo napredovanje na tržištu u današnje vrijeme, dok mobilno korisničko iskustvo ima ključni značaj za banke radi pružanja novih rješenja prilagođenih korisnicima, istaknuli su predstavnici Comtrade Digital Services, vodeće IT kompanije u regiji, na dvodnevnomregionalnom summitu ministara financija i guvernera zemalja regije održanom u Bečićima. Ovogodišnji summit, koji je organizirao beogradski nedeljnik NIN, bio je posvećen financijskoj stabilnosti regije u promenjenim globalnim okolnostima.

“Kompanije u regiji moraju obaviti digitalnu transformaciju ukoliko žele uspješno poslovati u današnje vrijeme. Stručnjaci Comtrade Digital Services sa preko 20 godina iskustva u razvoju digitalnih rešenja predstavljaju pouzdanog i kompetentnog partnera svima koji žele uspješno proći kroz proces digitalne transformacije”, izjavio je Haris Čečo, potpredsjednik i generalni direktor Comtrade Digital Services za područje Fintech.

U okviru summita organizirani su panel ministara financija o stabilizaciji javnih financija bez žrtvovanja gospodarskog rasta, panel guvernera centralnih banaka o ključnim izazovima za monetarnu politiku u 2016. godini i panel direktora poreskih uprava regije o reformi porezne uprave i borbi protiv sive ekonomije.

’’Porezne uprave Bosne i Hercegovine moraju kontinuirano provoditi reforme poreznog sustavu u cilju povećanja efikasnosti procesa rada, smanjenja sive ekonomije i pružanju kvalitetnijih usluga poreskim obveznicima. Proces reforme podrazumijeva promjenu poslovnih procesa, unapređenje postojećih informacionih sistema, povezivanje sa informacijskim sustavima drugih institucija i uvođenje novih elektronskih servisa.“ izjavio je Nedzad Kapidžić, Business Developer Manager Comtrade Digital Services za područje javnog sektora u Bosni i Herzegovini.

Comtrade je više od 15 godina partner u razvoju informacijskih sustava poreznih uprava u regiji. Upravo to ogromno akumulirano znanje o poreznom zakonodavstvu čini našu kompaniju pouzdanim partnerom porezne uprave u nastojanju da moderniziraju procesa rada, povećaju poreznu disciplinu i naplatu javnih prihoda.

Comtrade Digital Services je globalna IT kompanija, lider u oblasti razvoja softverskih rješenja i pionir na području rješenja za e-bankarstvo još od 1998. godine. CDS na području Fintecharazvija portfelj rješenja za financijsku industriju koja je integrirana sa digitalnim bankarskim sustavom zemalja regije, usklađena sa zakonskom regulativom i drugim regulatornim zahtjevima.

Kompanija nudi strateško partnerstvo kompanijama u okviru moderne industrije financija pružajući nova i inovativna rješenja u sektoru digitalne ekonomije i bankarstva. CDS nudi niz rješenja za razvoj softvera, integraciju sustava, usluge konzultacije i implementacije kompanijama u bakarskom i financijskom sektoru. CDS je uspešno obavila digitalizaciju Hypo banke.

Na summitu u Bečićima su sudjelovali ministri financija i predstavnici centralnih banaka Bosne i Hercegovine te entitetski ministri,Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Kosova, Albanije i Makedonije, te direktori poreskih uprava, bankari, gospodarstvenici i financijski stručnjaci iz regije.

Kopirati
Drag cursor here to close