Osvajanje tržišta

Dellov hibrid konkurirat će novom iPadu i Microsoftovom Surfaceu

Sci-Tech / Flash | 11. 09. 2015. u 10:23 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako su iz Applea ranije ismijavali hibride između prijenosnih računala i tableta, prije dva dana Tim Cook predstavio je upravo takav uređaj, iPad Pro koji dolazi s velikim ekranom i ima dodatnu tipkovnicu s kojom se novi iPad može povezati i koristiti kao klasičan prijenosnik.

Ovaj model iPada još je jedan dokaz posljednjih trendova na tržištu mobilnih uređaja – umjesto klasičnih prijenosnika, sve su popularniji ovakvi hibridi kakvi se mogu koristiti kao prijenosna računa i, odvajanjem tipkovnice ili zakretanjem ekrana, kao tableti.

Neki od najpopularnijih modela ovakvih uređaja su Microsoftov Surface i Lenovovi Yoga hibridi, a i Toshiba je na nedavnom IFA sajmu predstavila odličan model Satellite Radius 12, Zimo.co.

Ovakav hibrid sada priprema i Dell te bi novi model XPS 12 računala trebao imati 12 inčni ekran (tzv. Infinity Display ekran koji skoro da i nema okvira i koji će biti sličan modelu XPS 13 koji je prikazan na slici) Ultra HD rezolucije (3,840x2,160 piksela) te dodatnu vanjsku tipkovnicu s površinom osjetljivom na dodir i pozadinskim osvjetljenje tipki koja se može jednostavno povezati s ekranom i koristiti kao klasičan laptop.

Također, za jednostavniju navigaciju korisnicima će biti dostupan i stylus, a od ostalih opcija treba izdvojiti Intelove Skylake procesore, USB Type-C konektor, stražnju kameru rezolucije 8MP te prednju 5MP kameru.

Službeno predstavljanje ovog računala te početak njegove prodaje očekujemo tijekom sljedećeg mjeseca (trenutno nema glasina oko cijene po kojoj će se XPS 12 prodavati) tako da će svi koji do kraja godine namjeravaju kupiti ovakvo računalo imati velik izbor dostupnih računala – od hibridnih uređaja koji rade na Microsoftovim Windowsima, preko iPada Pro kojeg pokreće iOS operativni sustav pa do hibridnih modela s Googleovim Androidom.

Kopirati
Drag cursor here to close