Osveta

Cyber Berkut srušio stranice Bundestaga i Angele Merkel

Sci-Tech / Flash | 08. 01. 2015. u 08:06 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njemačka Vlada objavila je kako je više službenih internetskih stranica, među kojima i njemačke kancelarke Angele Merkel, bilo na meti hakerskih napada.

"Internet stranice Angele Merkel, ureda njemačke kancelarke i Bundestaga bili su na meti hakera", rekao je glasnogovornik njemačke kancelarke Steffen Seibert.

Dodao je kako je i stranica Ministarstva vanjskih poslova privremeno bio na meti ovog napada.

Hakerska grupa Cyber Berkut objavila je na svojoj internetskoj stranici da je blokirala stranice Merkel i Bundestaga, prenijela je Srna.

Grupa je navela da su blokirali službene stranice Vlade Njemačke zbog toga što će, po njihovom mišljenju, sredstva koja Njemačka izdvoji za Kijev predstavljati "nastavak rata" na istoku Ukrajine.

"Ukrajinski premijer Arsenij Jacenjuk se nada da će dobiti od EU i MMF kredite od nekoliko milijardi. Nije teško pretpostaviti za šta će ovaj novac biti utrošen. Jacenjuku su potrebna sredstva za nastavak rata, a nipošto ne za obnavljanje uništene infrastrukture zemlje. U ovom ratu je već poginulo na tisuće ljudi i Jacenjuk za vaš novac hoće ubiti još na tisuće", navodi Cyber Berkut na svojim stranicama.

Potom su se borci cyber-vojske obratili narodu i Vladi Njemačke sa zahtjevom da "obustavi financijsku i političku pomoć koju pruža zločinačkom kijevskom režimu, koji je započeo krvavi građanski rat".

Kopirati
Drag cursor here to close