Pametni kaput

Čudo tehnologije: Motiif 'M' – 4G kaput s punjačom

Sci-Tech / Flash | 20. 11. 2013. u 08:16 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kupiš kaput i dobiješ punjač za mobitel, 4G povezivost te aplikaciju koja će pratiti vremensku prognozu i upozoriti kad je pravi trenutak da nabaciš kaput na ramena junačka.

Nekad smo uz nove kapute dobivali poklon vješalice i vrećice, a sad…

Motiff 'M' je pametni kaput koji bi se početkom slijedeće godine trebao početi prodavati u Americi.

Osnivač tvrtke Motiif Rafael Balbi, objavio je kako će kupci kaputa imati 1GB besplatnog internetskog prometa prva tri mjeseca, u 4G LTE mreži koja pokriva sve veće američke gradove, a nakon toga svaku će gigu plaćati 14 dolara.

Prosječna brzina mreže iznosi 3-6 Mbps u downloadu, te 1,5 Mbps u uploadu.

Osim brzine, Motiff 'M' nudi i komfor. Džep na prsima kaputa skriva punjač za iPhone 4, iPhone 5s te Samsung Galaxy S III i Galaxy S4, a ugrađena baterija poslužit će za tri punjenja.

Kad se isprazni, dovoljno je kaput objesiti o priloženu vješalicu s ugrađenim bežičnim punjačom i krećemo ispočetka.

Rafael Balbi tvrdi kako ugrađena elektronika kaput neće učiniti nimalo neudobnim ili glomaznim te da neupućeni neće primijetiti razliku između običnog kaputa i futurističkog Motiffa 'M'.

Nakon kaputa, Balbi planira proizvesti cijelu kolekciju 'pametne' odjeće: ''Ovo nije samo Wi-FI kaput s punjačom, ovo je budućnost odijevanja.'', rekao je.

Budućnost ili ne, saznat ćemo kad se 'M' slijedeće godine pojavi na tržištu po cijeni koja sigurno neće biti niža od par stotina dolara.

Kopirati
Drag cursor here to close