Mostar spreman za brucoše

Cijene studija u Mostaru - najskuplji studij košta čak 2.500 KM

Sci-Tech / Flash | 24. 06. 2016. u 11:11 A.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Mostaru u ovoj školskoj godini ima mjesta za 6.742 brucoša. Tako bi  Univerzitet Džemla Bijedić na svojim studijima mogao primiti 2.350 novih studenata, dok na Sveučilištu u Mostaru ima mjesta za 4.392 brucoša.

Studenti ove godine imaju priliku upisati i nove studije, pa tako se na Univerzitetu otvaraju tri nova studija, dok se na Sveučilištu otvara šest novih studija.

Novi studiji

''Univerzitet Džemal Bijedić na Univerzitetskom studiju, ima tri nova studija, 'Poslovna informatika' koja prima 80 studenata, 'Zdravstvena njega' koja može primiti 140 studenata i 'Dizajn interijera' koji prima 30 studenata'', rekli su za Bljesak.info iz Univerziteta Džemal Bijedić.

Iz Sveučilišta u Mostaru potvrđeno nam je kako je pokrenuto šest novih studijskih programa

''To su: Sveučilišni preddiplomski studij 'Elektrotehnika' na Fakultetu strojarstva i računarstva Sveučilišta, Sveučilišni preddiplomski i diplomski dvopredmetni studij 'Komparativna književnost' na Filozofskom fakultetu, preddiplomski studij 'Promet i logistika', smjer 'Cestovni promet' u okviru Sveučilišnog odjela 'Promet i logistika', preddiplomski studij 'Kriminalistika i sigurnost menadžmenta' na Pravnom fakultetu, integrirani studijski program 'Dentalna medicina' na Medicinskom fakultetu, te u okviru postojećeg Studijskog programa sveučilišnog preddiplomskog i diplomskog studija 'Poslovna ekonomija' pokretanje novog smjera 'Poslovanje s EU' na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru'', rekli su za Bljesak.info iz Sveučilišta u Mostaru.

Cijene

Cijene studiranja na Univerzitetu Džemal Bijedić su gotovo iste na svim fakultetima, pa tako studenti za redovni Studij  koji sufinancira Ministarstvo HNŽ-a, studenti plaćaju 400,00 KM godišnje. Dok, za redovni studij koji ne financira Ministarstvo HNŽ, studenti plaćaju 1.600,00 KM godišnje. Studenti I Ciklusa na Fakultetu informacijskih tehnologija plaćaju 1.800,00 KM godišnje, pojasnili su nam s Univerziteta.

Na Sveučilištu cijene pak variraju od fakulteta do fakulteta, pa tako troškovi studiranja iznose od 700 do 2.500 konvertibilnih maraka, ovisno o studiju.

Upisi

Inače, na Sveučilištu upisi u prvu godinu studija u prvom upisnom roku provodit će se od 11. do 16. srpnja 2016. godine, a u drugom roku od 14. do 17. rujna 2016. godine. Upisi na studije obavljaju se prema rezultatima postignutim u razredbenom postupku, navedeno je na stranicama Sveučilišta.

Uinverzitet Džemal Bijedić objavio je da natječaj za upis u prvu godinu studija u akademskoj 2016./2017. godini traje od 13. lipnja do 01. srpnja 2016. godine.

 

Kopirati
Drag cursor here to close