WikiLeaks

CIA špijunira televizore, telefone, a špijuni su i mačke!

Sci-Tech / Flash | 01. 05. 2017. u 10:19 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

WikiLeaks objavljuje podatke prema kojima CIA prisluškuje korisnike pametnih telefona i televizora, te navodi da su šezdesetih godina prošlog stoljeća i mačke bile korištene za špijunažu.

U špijunskom pohodu na SSSR šezdesetih godina prošloga stoljeća CIA je razvila projekt "Acoustic Kitty", u koji je uloženo tadašnjih 13 milijuna dolara, piše Srna.

Mačkin rep služio je kao antena koja je žicom bila spojena s mikrofonima u ušima. Žice su bile skrivene ispod kože, a baterija smještena u prsima.

"Mačke-špijuni" nikad nisu puštene na teren, tvrdi se u dokumentima CIA, koje objavljuje WikiLeaks.

Victor Marchetti, bivši agent, priznao je postojanje tog, za mačke nehumanog, projekta.

"Otvorili bismo mačku, stavili baterije, proveli žice. Nakon toga bi ih testirali i testirali. Monstruozno!", navodi Marchetti.

Usprkos tome, bilješke CIA govore o "velikom znanstvenom dostignuću američke špijunske agencije" i u njima se posebno pohvaljuju oni koji su radili na tom projektu.

Iz tajne građe CIA, nazvane "Riznica sedam" otkriven je ukupno 8.761 dokument, među kojim su se našli neki koji bi, ako im se utvrdi autentičnost, mogli predstavljati ogroman skandal.

Najintrigantniji su dokumenti u kojima se tvrdi da CIA prisluškuje putem pametnih telefona, ali i preko televizora.

WikiLeaks navodi da je CIA, u suradnji s britanskom obavještajnom službom MI-6 razvila virus koji napada Samsungove televizore, android uređaje, iPhone i PlayStation konzolu za igranje igrica.

Kopirati
Drag cursor here to close