Alkaloid AD Skopje

Caffetin je prerastao u sinonim borbe protiv bolova

Sci-Tech / Flash | 10. 05. 2016. u 08:18 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom negativno intoniranih medijskih objava i navoda o upotrebi našeg OTC preparata "Caffetin", kompanija Alkaloid AD Skopje ovim obavještenjem želi uputiti određena pojašnjenja.

"Caffetin" predstavlja kombinaciju četiri idealno uravnotežena sastojka koji daju sinergijski učinak u tretiranju boli. Preparati sa istim ili sličnim sastavom koriste se u mnogim zemljama u svijetu, a sama činjenica da se u velikom broju zemalja regije i Europske unije nalazi u slobodnoj prodaji u apotekama i izdaje se bez liječničkog recepta, govori u prilog sigurnosti ovog proizvoda.

Agencija za lijekove i medicinska sredstva Bosne i Hercegovine (ALMS BiH) donijela je rješenje za odbijanje zahtjeva za oglašavanje OTC preparata "Caffetin" kao i rješenje o stavljanju van snage saglasnosti za oglašavanje "Caffetina" široj javnosti. Ova odluka ALMS BiH odnosi se jedino na oglašavanje a ne na plasman i upotrebu OTC preparata „Caffetin”. Kampanje za oglašavanje "Caffetina" ranije su bile sprovedene u mnogim zemljama u regiji i šire.

"Caffetin" je prvi put registriran 1957. godine na tržištu bivše Jugoslavije, uključujući i BiH. Jedan je od najrasprostranjenijih makedonskih izvoznih brendova, sa 59 godina postojanja i prodanih preko 10 milijardi tableta "Caffetin" je prerastao u sinonim borbe protiv bolova.

Zbog svojih izuzetnih dostignuća, a na temelju istraživanja javnog mnijenja, "Caffetin" je dobio priznanje „Superbrands” u Srbiji 2007. godine, u Bosni i Hercegovini 2008. godine i u Makedoniji 2009. godine. 

Proizvod je prisutan na tržištima više od 15 zemalja svijeta i proizvodi se po najstrožijim svjetskim standardima Dobre Proizvođačke Prakse (GMP), stoji na kraju priopćenja Alkaloid AD Skoplje.

Kopirati
Drag cursor here to close