BulgariaSat-1

Bugari šalju satelit u svemir

Sci-Tech / Flash | 26. 04. 2017. u 07:20 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bugarska telekomunikacijska kompanija "Bulsatkom" u sljedećih mjesec dana lansirat će u orbitu prvi geostacionarni i komunikacijski satelit BulgariaSat-1.

Saša Nikolić direktor "Polaris medije" jedne od firmi "Bulsatkoma" u Nišu izjavio je Srni da su uspješno završene sve procedure testiranja sustava.

U Kaliforniji se trenutno vrše pripreme za transport satelita do Cape Canaverala na Floridi, gdje će biti lansiran.

"Satelit će biti pozicioniran u orbiti na oko 36.000 kilometara od Zemlje, osiguravajući izravne  televizijske i komunikacijske usluge za regiju Balkana i drugih europskih zemalja", pojasnio je Nikolić.

"Bulsatkom" je najveći provajder satelitske televizije u Bugarskoj, a "Polaris medija" u Srbiji ima više od 36.000 korisnika.

Bugari su za postavljanje satelita investirali oko 250 milijuna eura, a investicija se može isplatiti za sedam do osam godina.

Home - Bulgariasat

BulgariaSat-1 is a geostationary communications satellite intended to be located at the Bulgarian orbital position, which will provide direct-to-home television (DTH) and data communications services to South East Europe and other European regions. BulgariaSat-1 will provide reliable satellite communications solutions to broadcast, telecoms, corporate and government customers.

Kopirati
Drag cursor here to close