promocija u Mostaru

Budite samouvjereni i toliko dobri da Vas ne mogu zaobići

Sci-Tech / Flash | 09. 12. 2015. u 16:40 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Okružite se pozitivnim i ambicioznim ljudima i klonite se straha jer mnogo više snova srušio je strah nego neuspjeh'', poručila je ovogodišnjim diplomantima Danijela Petrović, dekanica Agronomskog i prehrambeno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, na danas održanoj promociji u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače.

Stotinu četrdeset troje magistara struke, diplomiranih inženjera agronomije i prvostupnika Agronomskog i prehrambeno-tehnološkog fakulteta na prigodnoj su svečanosti dobili svoje zaslužene diplome i time okončali još jedan stupanj formalnog obrazovanja. Njihovu radost, radost njihovih obitelji, prijatelja i profesora svojom su nazočnošću uveličali i akademik Jakov Pehar, predsjednik Hrvatske akademije za znanost i umjetnost BiH, članovi Senata i Upravnog vijeća Sveučilišta u Mostaru te brojni uglednici iz javnog i gospodarskog života Hercegovine.

Izaslanik rektorice mostarskog Sveučilišta, prorektor prof. dr. sc. Ivo Čolak, čestitao je diplomantima na izuzetnom uspjehu naglasivši kako njihove odgovornosti i obveze dobivanjem diplome samo rastu.

''Vaše odgovornosti i obveze neće biti iste, one se povećavaju. Ako se znanje ne nadograđuje i ne primjenjuje, ono je kao biljka koja se ne zalijeva. Zato i dalje zalijevajte svoje znanje, oplođujte ga i razmnožavajte'', kazao je prorektor Čolak.

Prije uručenja diploma, diplomantima se obratila i doc. dr. sc. Danijela Petrović, v. d. dekanica Agronomskog i prehrambeno-tehnološkog fakulteta, čestitavši njima i njihovim obiteljima na ustrajnosti i uloženom trudu.

''Za Vas i vaše obitelji, današnji dan predstavlja krunu Vaših napora i odricanja u uspinjanju na ljestvici formalnog obrazovanja. Ipak, svjesni ste da je to je samo početak i da Vas već od sutra očekuju neke nove dionice koje će tražiti dodatne napore i odricanja. Zato budite samouvjereni i toliko dobri da Vas ne mogu zaobići i nemojte se zadovoljavati ovim što ste postigli'', kazala je dekanica Petrović naglasivši kako današnji diplomanti, ali i ostali studenti, ne smiju kao trajno stanje uzimati činjenicu da znanje niti danas kao ni ranije nije jedini jamac uspjeha, osobne sreće i zadovoljstva.

''Budite optimisti, promatrajte lijepe strane života i svijeta. Okružite se pozitivnim i ambicioznim ljudima i klonite se straha jer mnogo više snova srušio je strah nego neuspjeh'', poručila je dekanica pozvavši diplomante da kroz članstvo u Alumni klubu nastave slijediti i njegovati najljepše tradicije i vrijednosti Fakulteta.

Na poziv dekanice Petrović stotinu četrdeset troje ovogodišnjih diplomanata izreklo je svečanu prisegu nakon čega su primili svoje diplome i tradicionalnim bacanjem studentskih kapa u zrak proslavili stjecanje zasluženih akademskih zvanja. Njihovu svečanost svojom su pjesmom uljepšale članice ženske klape Drača iz Mostara.

Kopirati
Drag cursor here to close