Photos Companion

Brzo i jednostavno prebacite fotografije s telefona na računalo

Microsoft je predstavio aplikaciju za brzo prebacivanje fotografija s telefona na PC, no kako je riječ o testnoj aplikaciji, ne treba se iznenaditi ako ponekad dođe prijenos slika i videa ''zapne''
Sci-Tech / Flash | 21. 02. 2018. u 11:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Većina ljudi danas (gotovo) sve fotografije snima isključivo s pametnim telefonima – osim što su nam telefoni uvijek pri ruci, kvaliteta kamera sve je bolja tako da za svakodnevnu uporabu klasični digitalci odavno više nisu potrebni.

No, iako je jedan od najvažnijih savjeta za korisnike računala i telefona često backupiranje podataka, dio korisnika ne pridržava se ovog savjeta tako da s gubitkom ili kvarom mobitela gube i sve slike, odnosno brojne uspomene pohranjene na telefonu.

Podaci, odnosno fotografije mogu se prebacivati na računalo kabelom ili ih se može pohranjivati u oblak i servise poput iClouda, Dropboxa, One Drive i drugih, no kako je besplatan prostor za pohranu na tim servisima ograničen, a korisnici ne žele plaćati njegovo proširenje, često se na takvim servisima pohrani samo dio fotografija, dok ostale ostanu pohranjene samo na memoriji telefona, piše Zimo.co.

Ekipa iz Microsofta, odnosno njihovog Garage programa pokušava riješiti ovaj problem i korisnicima omogućiti jednostavan način prebacivanja fotografija i videozapisa s telefona na PC te su predstavili aplikaciju Photos Companion koja je dostupna na Googleu Play i Appleovom App Storeu.

Kako je Garage prvenstveno namijenjen eksperimentalnim i testnim aplikacijama, treba napomenuti kako Photos Companion nije usavršena aplikacija te zna doći problema pri korištenju i prebacivanju sadržaja, odnosno u nekim slučajevima neće odmah prebaciti fotografije ili videozapise, već se mora pokušati dva ili tri puta. Možemo očekivati kako će Microsoft s vremenom riješiti ovaj problem tako da pri prebacivanju fotografija i videa više neće biti problema, već će ih uvijek prebaciti iz prve.

Evo kako prebaciti slike i video

Pored pokretanja aplikacije na mobilnom telefonu, potrebno je otvoriti aplikaciju Fotografije na računalu i kliknuti na Uvezi/S mobilnog uređaja putem Wi-Fi mreže, nakon čega će se na ekranu računala pojaviti QR kod kojeg je potrebno skenirati putem Photos Companion aplikacije na mobitelu te nakon toga odabrati slike i videozapise koje želite prebaciti. U većini slučajeva ovaj će proces biti brz, no nekad će javiti pogrešku tako da ćete ponovno morati odabrati slike za prebacivanje na računalo, piše Zimo.co.

Ako ne koristite servise za pohranu podataka na koje vam se fotografije automatski sinkroniziraju, svakako isprobajte ovu aplikaciju putem koje ćete brzo i jednostavno moći prebaciti velike količine slika.

Kopirati
Drag cursor here to close