Prednjači Apple

Božićni pokloni: Najpopularniji gadgeti ispod bora bili su…

Sci-Tech / Flash | 31. 12. 2015. u 15:59 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Posljednjih nekoliko godina analitička kompanija Flurry objavljuje izvještaje o najpopularnijim gadgetima poklonjenim ispod bora, a njihovi rezultati bazirani su na broju aktivacija novih uređaja i skidanju novih aplikacija tijekom blagdana.

Prema tom izvještaju, ove godine najpopularniji pokloni među gadgetima bili su Appleovi uređaji te phableti, odnosno pametni telefoni s velikim ekranima koji su mnogima zamijenili tablete. Prije dvije godine u vrijeme oko Božića, od novih aktiviranih uređaja samo četiri posto njih bili su phableti, dok se ove godine ta brojka popela na čak 27 posto.

Kada je Samsung predstavio Galaxy Note, prvi phablet na tržištu, mnogi novinari i mediji ismijali su ovaj uređaj kao prevelik i nepraktičan, komentirali su na PC Magu i dodali kako su svi bili u krivu jer su za mnoge korisnike phableti zamijenili i telefone i tablete.

Među popularnim phabletima ovih blagdana nalazi se Appleov iPhone 6S Plus, ali i brojni telefoni koji rade na Googleovom mobilnom operativnom sustavu Android, pri čemu je najpopularniji Android Samsungov Galaxy Note 5, javlja Zimo.co.

Iz ove kompanije napominju kako phableti ne uzimaju dio tržišta samo tabletima, već i klasičnim pametnim telefonima s manjim ekranima te se očekuje kako će njihov udio na tržištu sljedećih godina i dalje rasti.

Najzadovoljniji s božićnim šopingom mogu biti u Appleu jer podaci Flurrya pokazuju kako je skoro pedeset posto novih uređaja aktiviranih oko Božića imalo logo jabuke (bilo da je riječ o novom iPhoneu, iPadu Air ili iPadu Pro), dok se na drugom mjestu sa skoro dvadeset posto nalazi Samsung, ponajviše zahvaljujući uređajima poput Galaxya Grand Prime, Core Prime i Galaxya S6.

Što se ostalih kompanija tiče, Microsoftova Nokia pala je s 5,8 posto na dva posto, dok je Sony 'nestao' s top pet liste najpopularnijih kompanija, a zamijenio ga je kineski Xiaomi.

Kopirati
Drag cursor here to close