pOREZNA

Bolesna HBŽ: Bolnicama stiglo rješenje za prisilnu naplatu duga

Sci-Tech / Flash | 03. 02. 2015. u 19:55 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministarstvo rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Hercegbosanske županije će u ime svih zdravstvenih ustanova te županije hitno uputiti zahtjev Poreznoj upravi za obustavom provedbe rješenja o prisilnoj naplati toga duga, priopćeno je nakon sastanka sa zdravstvenim ustanovama.

Prema priopćenju iz Ureda za odnose s javnošću Vlade HBŽ-a, sastanku su nazočili predsjednik Vlade Hercegbosanske županije Branko Ivković, ministar rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Dragoslav Topić, ministar financija Stipan Šarac te direktori i predsjednici upravnih vijeća zdravstvenih ustanova.

Tema sastanka bila je rješavanje pristiglih rješenja Porezne uprave za prisilnu naplatu za neuplaćene doprinose zdravstvenih ustanova.

Dogovoreno je da se resornom Ministarstvu rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih najdalje do petka, 6. veljače, dostavi struktura dugovanja svih zdravstvenih institucija sa područja županije.

Također je zaključkom navedeno da nadležna ministarstva vide postoji li način da se uputi inicijativa Skupštini Hercegbosanske županije, kojom bi se predložilo zastupnicima u Skupštini da se donese odluka o otpisu dužnih iznosa, a za koje postoje zakonske mogućnosti.

Kopirati
Drag cursor here to close