Volite serije?

BiH na popisu Netflixa

Sci-Tech / Flash | 06. 01. 2016. u 20:21 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Popularni američki servis za streamanje video sadržaja i iznajmljivanje filmova i televizijskih serija upravo je objavio da je dostupan u više od 190 zemalja, među kojima je i Bosna i Hercegovina.

Cijene mjesečne pretplate variraju od modela, počevši s 7.99 eura za gledanje sadržaja na jednom uređaju u SD rezoluciji, preko 9.99 eura za gledanje na 2 uređaja istovremeno u HD rezoluciji, te 11.99 eura za najviše 4 uređaja uz HD i Ultra HD rezoluciju.

Među državama koje se nalaze na popisu u kojima je Netflix sada dostupan se nalazi velika većina europskih zemalja i svjetskih zemalja.

Na popisu se, od većih država, nije našla najmnogoljudnija svjetska zemlja Kina. Restrikcije američke vlade znače da na popisu zemalja u kojima je ovaj servis dostupan nisu ni Sirija, Sjeverna Koreja i Krim.

Nakon ove objave, dionice Netflixa skočile su za gotovo 6 posto.

Podsjetimo, Netflix je lansiran 2007. godine, a u posljednjih nekoliko godina promijenio je način na koji mnogi konzumiraju televizijski sadržaj, omogućavajući cijele sezone vlastitih serija, kao što su 'Orange Is the New Black' ili 'House of Cards' dostupnima odjednom, a ne epizodu po epizodu, iz tjedna u tjedan.

Može se koristiti na raznim uređajima povezanim na internet, bilo da su to laptopi, tableti, mobiteli, pametni televizori, konzole… A kvaliteta streaminga automatski se prilagođava dostupnoj brzini interneta, piše Netokracija.

Prema posljednjim podacima, Netflix je brojao više od 66 milijuna pretplatnika u SAD-u (odnosno 69,2 milijuna ukoliko se uračunaju i oni koji koriste besplatno probno razdoblje), te 23,95 milijuna diljem svijeta (25,95 milijuna s onima koji još isprobavaju).

Netflix je najavio da će ove godine proizvesti više od 30 serija.

Kopirati
Drag cursor here to close