Izvještaj

BHRT 2015. godinu završio s pet milijuna KM gubitka

Sci-Tech / Flash | 30. 03. 2016. u 16:28 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

BHRT je prošlu godinu završio sa poslovnim gubitkom većim od pet milijuna KM, uprkos drastičnim mjerama štednje na svim stavkama, uključujući i znatno smanjenje broja zaposlenih, navodi se u izvještaju o poslovanju ove medijske kuće, koji je danas usvojio Upravni odbor BHRT-a.

Ocijenjeno je da je 2015. godina bila najteža od formiranja javnog medijskog servisa BiH u ovom obliku, prenosi Srna.

Izradu financijskog plana za 2016. godinu pratio je niz nepoznanica zbog nastavka trenda drastičnog urušavanja prihoda od RTV pristojbe, navedeno je u izvještaju.

Prihod BHRT-a od pristojbe, koju prikupljaju telekom operateri, u prva tri mjeseca ove godine manji je za 860.000 KM nego u istom periodu 2015. godine.

Zbog stalnog pada prihoda, BHRT nije više u mogućnosti da izvršava obaveze prema dobavljačima. Pad naplate RTV pristojbe uzrokovao je i velika dugovanja Federalne radio-televizije i Radio-televizije Republike Srpske prema BHRT-u.

Ovakva financijska situacija vodi BHRT u potpuni financijski krah ako nadležne vlasti hitno ne prihvate novi model naplate RTV pristojbe, dodaje se u izvještaju.

Jedan model upućen je u travnju prošle godine, a najnoviji će biti razmatran na sutrašnjoj sjednici Komisije za promet i veze Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close