Upozorenje

Bez trećeg sata u školama ZHŽ

Sci-Tech / Flash | 16. 02. 2017. u 07:39 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Zapadnohercegovačke županije danas će održati štrajk upozorenja, jer županijska Vlada nije ispunila njihove zahtjeve, odnosno jer se oglušila na poziv na sastanak posljednjeg dana prošlog mjeseca. Štrajk upozorenja planiran je za treći školski sat u obje smjene, u svim srednjim školama ove županije.

Iz Sindikata napominju da su razlozi za štrajk nepotpisivanje kolektivnog ugovora, neisplaćivanje obaveza po tužbama prosvjetara, nedonošenje pravilnika o zapošljavanju i pravilnika o tehnološkom višku, nedonošenje zakona o srednjem školstvu, kašnjenje u isplati honorara, prijedlog zakona o PIO, te nezakonit obračun toplog obroka za prošli mjesec.

“Ukoliko Vlada i resorna ministarstva i dalje budu ignorirali naše zahtjeve i pozive na dogovor, nakon što gotovo dvije godine pokazujemo strpljivost i visok prag tolerancije, nastavit ćemo sa štrajkom upozorenja, uz vrlo izgledan generalni štrajk”, poručeno je iz Nezavisnog sindikata prosvjetara.

Predsjednica Sindikata Vesna Ćorluka napominje da prosvjetari zaposleni u srednjem obrazovanju već dugo pokušavaju započeti konstruktivan dijalog s predstavnicima resornog županijskog ministarstva i Vlade, ali da predstavnici vlasti s druge strane ne pokazuju dobru volju. Ministrica obrazovanja ZHŽ-a Ružica Mikulić iznenađena je potezom Sindikata s obzirom na to da je, kako kaže, dosad održano nekoliko sastanaka na kojima im je iznesena dinamika realizacije njihovih zahtjeva.

Kopirati
Drag cursor here to close