Od 6. do 12. ožujka

Besplatni očni pregledi na SKB Mostar u okviru Svjetskog tjedna glaukoma

Sci-Tech / Flash | 07. 03. 2016. u 12:51 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Od 6. do 12. ožujka obilježava se Svjetski tjedan glaukoma, koji je drugi najčešći uzrok sljepoće u svijetu. Klinika za očne bolesti SKB Mostar četvrti put se uključuje u obilježavanje Svjetskog tjedna glaukoma.

U organizaciji Klinike za očne bolesti SKB Mostar 9. ožujka bit će provedena akcija mjerenja očnog tlaka za građanstvo, a pregledi će se obavljati od 9.00 do 13.00 sati, u Kabinetu za glaukom Klinike za očne bolesti SKB Mostar na Bijelom Brijegu. Pozivaju se građani da se odazovu besplatnom pregledu i provjere imaju li neki od faktora rizika razvoja glaukomske bolesti.

Povišen tlak u oku jedan je od faktora rizika za razvoj glaukoma. Također, to može biti i nasljeđe iako to nije pouzdano dokazano. Ipak, preporuka je, ako u obitelji ima oboljelih od glaukoma, obaviti preventivni pregled kod oftalmologa, i to svake dvije godine nakon navršenih 40 godina starosti.

Zainteresirani predstavnici medija mogu nazočiti akciji u srijedu, 9. ožujka u 11.00 sati kad će biti osigurane medijske izjave predstavnika Organizatora.

Kopirati
Drag cursor here to close