Nakon 22 godine

Bešlić primio liječnike svijeta iz Španjolske

Sci-Tech / Flash | 13. 10. 2015. u 07:58 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šest liječnika, koji su u sklopu španjolskog tima Liječnici svijeta tijekom rata boravili u Mostaru i pomagali građanima Mostara i medicinskim ustanovama, nakon dvadeset godina posjetilo je Mostar, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Grada Mostara.

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić zahvalio je španjolskoj ekipi liječnika koja je Mostarcima pomagala od 1993. do 1995. godine, u njihovim najtežim trenucima.

- Dugujemo vječnu zahvalu i njoj, svim španjolskim liječnicima i vojnicima koji su tijekom rata boravili u Mostaru - kazao je Bešlić.

Španjolska liječnica Mercedes Navarro Rodriguez je prije 22 godine izgubila život dok je sudjelovala u liječničkoj misiji u Mostaru.

Zajedno s timom liječnika koji su jučer posjetili Mostar stigla je i njezina sestra Nuria Navarro Rodriguez.

Nakon prijema u Gradskoj upravi gosti iz Španjolske su zajedno s gradonačelnikom Bešlićem na Španjolskom trgu odali počast za 22 poginula državljanima Španjolske koji su život izgubili u BiH tijekom svoje mirovne misije.

Također su posjetili Sveučilišnu kliničku bolnicu i Medicinski fakultet, gdje ih je primio dekan Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru Miljenko Bevanda te Bolnicu Južni logor gdje su razgovarali s ravnateljem RMC-a Zlatkom Guzinom, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close