Graphis Competition

Autori iz BiH dobili priznanja na svjetskom natjecanju grafičkih dizajnera

Sci-Tech / Flash | 14. 01. 2017. u 12:05 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Saša Vidaković i Dalida Karić-Hadžiahmetović, članovi ULUPUBIH-a, na najprestižnijem svjetskom natjecanju grafičkih dizajnera, Graphis Competition, osvojili su vrijedne nagrade.

Vidaković je, nakon niza priznanja osvojenih u prethodnim godinama sada osvojio zlato, Graphis Gold Logo Design 9, za logo Victoria Beckham. On je vlasnik agencije SVI Design koja sjedište ima u Londonu.

Grafička dizajnerica i profesorica na Akademiji likovnih umjetnosti Dalida Karić-Hadžiahmetović je osvojila Graphis Silver Logo Design 9 za logo "Sarajevo Centar za slijepu i slabovidnu djecu i omladinu".

Graphis Cometition djeluje u okviru organizacije koja izdaje Graphis Magazin, najpoznatiji stručni magazin u oblasti grafičkog dizajna koji izlazi već 61. godinu.

Graphis je posvećen izuzetnim talentima u grafičkom dizajnu, fotografiji i ilustraciji.

Graphis je međunarodni izdavač, sa sjedištem u New Yorku, koji predstavlja i promiče najbolje radove grafičkog dizajna, oglašavanja, fotografije i ilustracija iz cijelog svijeta.

Svake godine organizira natjecanja iz navedenih oblasti.

Dalida Karić –Hadžiahmetović u izjavi za Fenu pojašnjava da su na natjecanje u dizajnu logotipa Graphis LogoDesign 9. najbolji logotipi iz različitih kategorija: modni, automobilski, sportski, hotelski, industrijski itd. nagrađeni priznanjima, promocijom i objavljivanjem u knjizi Graphis LogoDesign 9. Na taj način nagrađeni radovi i njihovi autori dobivaju značajnu pažnju i mjesto u svjetskom prostoru vizualnih komunikacija.

''Vjerujem da za svakog stvaratelja internacionalno priznanje ove vrste ima poseban značaj jer je potvrda kvaliteta njegova rada, a koji je evaluiran od strane svjetskih autoriteta iz date oblasti i u iznimno jakoj konkurenciji. Meni je posebno bitno i zbog toga što sam dosadašnje internacionalne nagrade osvajala za plakate, prije dvije godine sam dobila i nagradu za tipografiju, a ovaj put je u pitanju dizajn logotipa pa mi se čini i kao potvrda svestranosti, ali i kontinuiteta u radu...'', rekla je Dalida Karić -Hadžiahmetović

Kopirati
Drag cursor here to close