Ekuador

Assangeu prerezali internet

Sci-Tech / Flash | 18. 10. 2016. u 07:17 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

WikiLeaks je objavio kako je njihovom osnivaču Julianu Assangeu vlada Ekuadora ukinula pristup internetu, čime je skinuta sumnja s američke i britanske vlade koje se spore s Assangeom oko objavljivanja njihovih poverljivih dokumenata.

"Možemo potvrditi da je Ekuador presjekao internet Assangeu u subotu u 17 sati, nedugo nakon objavljivanja govora Hilary Clinton", navodi se u priopćenju WikiLeaksa, kojeg prenio Reuters.

Assange od lipnja 2012. godine živi i radi u veleposlanstvu Ekuadora u Londonu, nakon što mu je vlada te zemlje odobrila azil zbog toga što je britanski sud naložio njegovo izručenje Švedskoj na osnovu optužbi za seksualno zlostavljanje.

WikiLeaks navodi da je Assange izgubio pristup internetu u nedjelju. Ljudi bliski WikiLeaksu navode da Assange osobno vodi Twitter nalogom svog sitea.

WikiLeaks je posliednjih tejdana objavio veći broj prepiski i dokumenata Demokratske stranke. Izvori bliski toj stranci i WikiLeaksu vjeruju kako je taj site došao do čak 40.000 do 50.000 hakiranih e-mailova s osobnih naloga bivšeg savjetnika Bijele kuće i sadašnjeg šefa izbornog stožera Hilary Clinton, Johna Podeste.

Usprkos tome što se Assange požalio da mu je internet ukinut, WikiLeaks je jučer popodne objavio novi blok Podestinih mailova.

Kopirati
Drag cursor here to close