Sveučilište u Mostaru

Arhitektonsko i urbano inženjerstvo: Novi smjer na Građevinskom fakultetu

Sci-Tech / Flash | 17. 06. 2014. u 09:02 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Građevinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru održan je okrugli stol ''Energetska efikasnost u zgradarstvu'' čiji je cilj upoznavanje stručne javnost s aktivnostima i mogućnostima u području poboljšanja energetske efikasnosti u zgradarstvu.

Energetska efikasnost u zgradarstvu danas predstavlja područje koje ima najveći potencijal za smanjenje ukupne potrošnje energije, čime se izravno utječe na ugodniji i kvalitetniji boravak u zgradi, duži životni vijek zgrade, doprinosi zaštiti okoliša i zraka, te smanjenju emisija štetnih plinova.

Kako je rečeno na otvaranju cilj ovog okruglog stola je dati doprinos i potaknuti određene procese u ovom području.

U cilju toga Građevinski fakultet pokrenuo određene aktivnosti, a prvenstvo se odnose na školovanje i stručno usavršavanje djela kadra koji obavlja poslove energetske preglede i energetskih certificiranja objekata.

''Ono što bi posebno htio istaknuti kao dekan fakulteta da uvodimo kao novi smjer Arhitektonsko i urbano inženjerstvo gdje je kolegij ''Energetska efikasnost i zaštita okoliša'' obavezni predmet, a za ostale studente je samo izborni. Osim stručnog djela rada imamo mogućnost našim studentima dati osnovna znanja iz ovog područja djelujući u projektnom i studijskom dijelu posla'', rekao je dekan Građevinskog fakulteta Ivan Lovrić.

Na okruglom stolu predavači su i prof. dr. sc. Jerko Pavličević, mr. sc. Dragan Katić, Ante Džolan, mag. građ, te Tihomir Ćavar, dipl. ing. str.

Kopirati
Drag cursor here to close