SAD

Apple vodeći proizvođač, a Android vodeći operativni sustav

Sci-Tech / Flash | 10. 03. 2017. u 09:53 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tvrtka comScore MobiLens provela je novo istraživanje američkog tržišta mobilnih uređaja koje se ovaj put odnosi na tri mjeseca, završno sa siječnjom 2017. godine.

U spomenutom razdoblju vodeći proizvođač je bila tvrtka Apple s udjelom od 44,6% (rast od 2,3% u odnosu na prethodni kvartal koji je završio u listopadu prošle godine).

Na drugom mjestu se nalazila tvrtka Samsung koja je zabilježila tržišni udio od 28% (pad od 30% udjela zabilježenih tijekom prethodnog kvartala), piše Bug.hr.

Treću poziciju drži još jedna južnokorejska tvrtka, LG, koja ima tržišni udio od 10,3% (rast u odnosu na 9,6% udjela zabilježenih tijekom kvartala koji je završio u listopadu prošle godine). Četvrto i peto mjesto drže Motorola i HTC s tržišnim udjelima od 4,3 odnosno 2,3%.

Što se tiče zastupljenosti pojedinih operativnih sustava, na američkom tržištu je vodeći Android, s udjelom od 53,2% (pad udjela od 2% u odnosu na prethodni kvartal). Drugu mjesto drži Appleov iOS s udjelom od 44,6% (rast od 2,3% u odnosu na prethodni kvartal).

Treće mjesto drži Microsoftov Windows Phone s udjelom od 1,6%, dok se na samom začelju nalazi BlackBerry, s tržišnim udjelom od 0,6%.

Kopirati
Drag cursor here to close