Novi patent

Apple priprema zaslone sa solarnim ćelijama?

Sci-Tech / Flash | 20. 07. 2015. u 14:46 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Čini se kako bismo u ne tako dalekoj budućnosti mogli dočekati rješenje vječnog problema prazne baterije iPhonea jer Apple planira zaštititi svoj patent ugradnje solarnih ćelija u zaslone svojih uređaja.

Novi patent na kojem se intenzivno radi u Appleu opisuje se kao rješenje problema s kratkim vijekom baterija pametnih uređaja, a kao tehnologija koja će doskočiti tom problemu trebala bi se oslanjati na solarnu energiju. Preciznije, Appleov patent podrazumijeva ugradnju solarnih ćelija u dodirne zaslone kakve imaju touchpad ili iPhone, prenosi Buro247.hr.

Budući da velik broj Appleovih uređaja ima dodirnu površinu, oslanjanje na solarnu energiju kao izvora napajanja čini se zanimljivim i odličnim ekološki prihvatljivim rješenjem s obzirom na to da sve veći broj ljudi sve više vremena provodi na svojim pametnim uređajima. Tako bi solarne ćelije trebale biti skrivene ispod zaslona ili njegova okvira, što se čini kao vrlo elegantno dizajnersko rješenje, a u Appleu tvrde da to nipošto ne bi utjecalo na debljinu ili sami izgled uređaja.

Iako Apple tek namjerava zaštititi spomenutu tehnologiju kao patent, još nije sigurno hoće li i u kojem obliku solarne ćelije zaživjeti kao dio uvijek inovativnog dizajna Appleovih proizvoda...

Kopirati
Drag cursor here to close