U zadnjem fiskalnom kvartalu

Apple ostvario novi rekord u prodaji iPhonea

Najveći dio prihoda i dalje stiže od prodaje iPhonea, a u spomenutom razdoblju su iznosili rekordnih 55,96 milijardi dolara, dok su analitičari predviđali 51,5 milijardi.
Sci-Tech / Flash | 29. 01. 2020. u 10:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Apple je u svom zadnjem financijskom kvartalnom izvještaju, koji se odnosi na razdoblje između listopada i prosinca 2019. godine, iskazao prihode veće od očekivanja.

Tako su ukupni prihodi iznosili 91,8 milijardi dolara, što je više od očekivanja analitičara s Wall Streeta, koji su prognozirali prihode od 88,5 milijardi.

Najveći dio prihoda i dalje stiže od prodaje iPhonea, a u spomenutom razdoblju su iznosili rekordnih 55,96 milijardi dolara, dok su analitičari predviđali 51,5 milijardi, piše Mob.hr.

''Accessory'' kategorija proizvoda koja uključuje Apple Watch, Home Pod i AirPod uprihodila je čak 10 milijardi dolara, što je za skoro trećinu više od istog razdoblja prošle godine. Odjel ''usluga'' je uprihodio 12,7 milijardi dolara, tj. nešto manje od predviđanja.

Za sljedeći fiskalni kvartal Apple predviđa smanjenje ukupnih prihoda na 63 do 67 milijardi dolara, ali bi 2020. godina u cijelosti mogla biti najbolja za iPhone, budući da će u zadnjem kvartalu početi s isporukama 5G modela.

Kopirati
Drag cursor here to close