Rast na svim poljima

Apple iznenadio rastom prihoda i dobiti

Sci-Tech / Flash | 02. 08. 2017. u 13:20 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Apple je noćas objavio najnovije poslovne rezultate, a cijena njihove dionice odmah po objavi poskočila je za više od 5% i dosegla rekordnu razinu od tek nešto manje od 160 dolara.

Već prema tome možemo zaključiti kako je kompanija iznenadila investitore i u javnost izašla s rezultatima boljima od očekivanih.

Kvartalni prihod Applea od travnja do lipnja iznosio je 45,4 milijarde dolara, odnosno za 3 milijarde ili 7% više nego u istom razdoblju lani. Dobit je pritom porasla za čak 17%, bez obzira što je prodaja iPhonea u drugom kvartalu tradicionalno manja nego početkom godine, jer kupci iščekuju novi model koji obično stiže u rujnu, piše Bug.hr.

Zanimljivo, osim porasta prodaje iPhonea za 1% u odnosu na prošlu godinu, te rekordno razdoblje za sektor usluga (Apple Music, App Store, Apple Pay i iCloud), po prvi puta nakon tri godine zabilježen je i porast u broju prodanih iPada. U promatrana tri mjeseca prodano je čak 11,4 milijuna Appleovih tableta (rast od 15%), poglavito poslovnim korisnicima i edukativnim ustanovama.

Tim Cook je prilikom objave rezultata rekao i kako očekuje nastavak serije vrlo dobrih rezultata od ove jeseni, nagovješćujući time vjerojatno veliko i bitno lansiranje novog iPhonea.

Kopirati
Drag cursor here to close