Re/code Event

Apple 16. listopada predstavlja nove iPadove i iMacove

Sci-Tech / Flash | 04. 10. 2014. u 15:58 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon prošlomjesečnog velikog predstavljanja novih iPhonea i pametnog sata Apple Watch, listopad je vrijeme za novih modela Appleovih tableta.

Prvotne glasine govorile su kako će Apple novu konferenciju održati 21. listopada, no na tehnološkoj stranici re/code (koja se do sada pokazala kao pouzdan izvor tehnoloških informacija) jučer su objavili kako će to ipak biti malo ranije, odnosno 16. listopada – što još nitko iz Cookove kompanije nije službeno potvrdio.

Ova bi konferencija trebala biti 'opuštenija' u odnosu na rujanski event te na njoj ne treba očekivati nikakve spektakularne objave, odnosno trebali bi predstaviti nove modele iPadova, Mac računala te novu verziju operativnog sustava za računala koju su prvotno prikazali još na konferenciji u lipnju, piše Zimo.co.

Apple trenutno radi na tri modela tableta – nasljedniku iPada Air, novom iPadu mini te na iPadu Pro, od čega bi modele Air i mini trebali predstaviti na konferenciji 16. listopada i oni bi se u prodaji trebali pojaviti brzo, dok će model Pro koji će imati veliki 12,9 inčni ekran samo prikazati te bi njegova prodaja trebala početi u prvom kvartalu 2015. godine.

iPad Air 2 trebao bi imati sličan dizajn kao i njegov prethodnik, a najveći noviteti bit će snažniji procesor, bolja kamera i Touch ID senzor za otiske prstiju koji je prvi put predstavljen prošle godine u iPhoneu 5S.

Također, ovaj bi model mogao biti dostupan i u zlatnoj boji. Ljubitelje Appleovih računala razveselit će informacija kako ova kompanija priprema i nove modele iMacova koji će imati ekrane retina rezolucije (spominju se rezolucije od 6400 x 3600, 5760×3240 i 4096×2304 piksela) – brojne glasine upućuju na to da su testiranja ovih modela pri kraju tako da bi se retina iMacovi uskoro mogli pojaviti u prodaji.

Ovakva računala, naravno, bit će još skuplja u odnosu na trenutne modele iMacova, a Apple bi nakon njihovog predstavljanja možda mogao smanjiti cijenu trenutnih 21,5 i 27 inčnih modela svojih all-in-one računala, piše Zimo.co.

Kopirati
Drag cursor here to close