Za Androide

Aplikacija uz koju će vam baterija telefona trajati puno duže

Sci-Tech / Flash | 12. 07. 2017. u 07:27 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kompanija Kaspersky Lab predstavila je novo rješenje za korisnike Android uređaja – aplikaciju Battery life. Ova besplatna aplikacija dizajnirana je tako da zaštiti korisnike pametnih telefona od neugodne situacije – prazne baterije u trenutku kada im je telefon neophodan.

Prema rezultatima istraživanja koje je provela kompanija, devet od deset osoba paničari kada im se isprazni baterija, što nije nimalo iznenađujuće, budući da su korisnici pod znatno većim stresom kada su bez telefona.

U većini slučajeva, prazna baterija nije samo neugodno, nego može biti i nesigurno iskustvo. Primjerice, rizično je ostati bez telefona u hitnim slučajevima ili ako se korisnik nalazi u nepoznatoj sredini. Battery Life aplikacija dizajnirana je tako da ovaj problem riješi jednom zauvijek.

Rješenje kompanije Kaspersky Lab analizira sve aplikacije na uređaju korisnika i identificira one koje troše najviše energije. Ovo je posebno važno ako se uzme u obzir da je 96 posto aplikacija na Android uređajima aktivno čak i ako ih korisnik nije pokrenuo, piše Zimo.co.

Battery Life aplikacija može zaustaviti sve "potrošače" baterije samo jednim klikom, pri čemu produžuje trajanje baterije uređaja, a korisniku šalje obavijest ako bilo koja aplikacija počne koristiti više energije nego što je uobičajeno.

Još jedna korisna karakteristika aplikacije Battery Life je izračunavanje vremena do potpunog pražnjenja baterije, što korisnicima daje priliku da u što kraćem roku pronađu način da napune bateriju i u situacijama kad im je najpotrebnije ne ostanu bez telefona.

"Naš pristup zaštiti korisnika uključuje svođenje digitalnog rizika na minimum na svim poljima, a ne samo kad su u pitanju cyber prijetnje. Battery Life aplikacija ljudima pomaže da ostanu povezani. Također, važno je misliti i na Internet sigurnost svaki put kada ste online, a posebno je važno uzeti u obzir zaštitu privatnosti i uređaja u slučaju gubitka ili krađe. Za sve ove probleme također imamo spremna rješenja", kaže Elena Kharchenko, direktorica odjela za krajnje korisnike u kompaniji Kapsersky Lab.

Kaspersky Battery Lab aplikacija zauzima samo 15 Mb, može se instalirati na Android 4.1 – 6.0.1 operativne sustave, a preuzeti ju možete na Google Play Storeu.

Kopirati
Drag cursor here to close