Koje su mogućnosti zakona

Antidiskriminacijski forum u Mostaru

Sci-Tech / Flash | 14. 10. 2014. u 12:35 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

OESS-a u BiH organizira Antidiskriminacijski forum na kojem će biti riječi o neizravnim formama diskriminacije. Forum će se održati u srijedu, 15. listopada, u konferencijskoj dvorani hotela "Ero" u Mostaru.

Poseban naglasak Antidiskriminacijskog foruma bit će stavljen na identificiranje neizravnih formi diskriminacije koje pogađaju ranjive skupine stanovništva u različitim sferama života.

U radu Antidiskriminacijskog foruma sudjelovat će predstavnici povratnika, udruga žena, pružatelja besplatne pravne pomoći, te vladinih i nevladinih organizacija koje se izravno bave problematikom ranjivih kategorija stanovništva.

Cilj foruma je kroz interaktivan pristup pobliže upoznati sudionike sa specifičnim odredbama Zakona o zabrani diskriminacije i mogućnostima koje nudi u suzbijanju njezinih neizravnih formi.

Tom prigodom, predstavnica Odjela za eliminaciju svih oblika diskriminacije iz Ureda ombudsmena za ljudska prava BiH predstavit će pregled najzastupljenijih formi neizravne diskriminacije zabilježenih u BiH.

Prigoda za medije bit će organizirana u srijedu, u 12:45 za snimatelje, te u 13 sati za novinare, priopćeno je iz Misije OESS-a u BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close